agenda

Niets van 16/07/18 tot 23/07/18.
groep 6

Hallo allemaal,

Welkom op de groepspagina van groep 6.
Het nieuws dat bovenaan staat is het meest recent.

KERSTBOOM

Inmiddels staat de kerstboom alweer in onze klas.
Wij hebben de kerstboom versierd met zelfgemaakte sterren van ijsstokjes met onze fotootjes erin. 
Ze zijn erg leuk geworden! 

SINTERKLAAS

Op dinsdag 5 december hebben wij een gezellig Sinterklaasfeest gevierd met elkaar. 
De opening op het schoolplein was erg gezellig. Iedere klas had een mooie taart gemaakt voor de bakwedstrijd van heel het Pietenhuis bakt! Stagiarie Bakkerspiet heeft uiteindelijk gewonnen en is gepromoveerd tot Bakkerspiet. 
In de klas hebben wij genoten van alle mooie surprises die gemaakt zijn en zijn wij weer erg verwend met alle leuke cadeautjes die erin verstopt zaten. 

BEZOEK ARCHEON

Vandaag (20-11-2017) hebben wij een bezoek gebracht aan het Archeon. Dit uitstapje paste heel erg goed bij het IPC thema waar wij momenteel mee bezig zijn namelijk: Schatten! 
We mochten een kijkje nemen in het Archeologiehuis en hebben een wandeling gemaakt door het park.
We hebben geleerd dat er veel schatten uit de grond worden opgegraven en wij hier veel van kunnen leren over de geschiedenis. We hebben interessante informatie gekregen over het leven van vroeger en de opgravingen die rondom Alphen aan den Rijn gedaan zijn. 
Op de foto’s ziet u hoe het geweest is.

Alle ouders/opa die het vervoer hebben verzorgd en ons begeleid hebben ontzettend bedankt! 

ANWB STREETWISE

Vandaag hadden we een super gave en leerzame verkeersles van ANWB-Streetwise. We hebben geleerd hoelang een auto erover doet voordat hij stil staat, over de remweg en reactietijd. Eerst moesten we zelf allemaal testjes doen door te rennen en stil te staan. Daarna hebben wij geleerd waarom het belangrijk is om je gordel goed om te hebben, dus niet onder je oksel of achter je rug langs. Als super gave afsluiter mochten wij in een echte lesauto zelf ervaren hoe het is om hard te moeten remmen in een auto. Op de foto’s en het filmpje kunnen jullie zien hoe gaaf het was! 

 

EIGEN E-MAIL ADRESSEN EN GOOGLE CLASSROOM

Deze week hebben wij voor het eerst gewerkt met onze eigen e-mailadressen en Google Classroom. 
Het was nog best lastig om op de juiste manier in te loggen en alle stapjes te doorlopen om op de goede website te komen. Gelukkig kregen wij op vrijdagmiddag super goede hulp van groep 7/8.
Door middel van één op één begeleiding hebben wij heel leuk gewerkt op de Chromebooks en weten wij nu veel beter hoe wij met Google Classroom kunnen werken.

Groep 7/8 bedankt! 

IPC SCHATTEN 

Inmiddels zijn wij gestart met het tweede thema van IPC: Schatten.

Het thema gaat voornamelijk over opgravingen, archeologie en geschiedenis. Heel leuk en erg leerzaam. We zijn het thema begonnen door zelf in de huid van een archeoloog te kruipen met behulp van een leskist van het Archeon. Met behulp van een determineertabel en een vergrootglas moesten wij schatten uit de grond onderzoeken en er vondsten kaartjes voor invullen, net als echte archeologen!

WORKSHOP GRIEZELDANS

Vrijdag 13 oktober hebben wij een hele leuke workshop gevolgd die te maken had met het thema van de Kinderboekenweek: gruwelijk eng.

We hebben een hele leuke griezeldans geleerd en het was erg leuk. Via onderstaande link kunt u een filmpje kijken voor een impressie.

E52F9F3C-E8B6-4371-821C-1E543892566E

IPC – MODE – KLEDING ONTWERPEN

Dankzij de hulp van ontzettend veel lieve papa’s/mama’s en oma’s hebben wij dinsdagmiddag een super leuke middag gehad. Wij hebben de kleding die wij zelf hebben ontworpen zelf gemaakt. Op de foto’s is het resultaat te zien. Alle ouders bedankt voor het regelen van de kleding en vooral de ouders en oma’s die hebben geholpen hartstikke bedankt!

IPC – MODE – EGYPTISCHE SIERADEN

Inmiddels zijn wij gestart met het eerste thema van IPC.
Wij zijn begonnen met het thema mode. Het is een erg leuk thema, waarin wij vooral erg creatief bezig zijn. Vorige week hebben wij Eqyptische sieraden gemaakt. Ze zijn al erg mooi geworden.
De komende week gaan wij de sieraden goud spuiten. Van het eindresultaat zullen wij ook nog foto’s plaatsen, houd onze pagina dus goed in de gaten!

 

Verjaardagskalender
Inmiddels zijn wij het jaar gezellig met elkaar gestart.
Hieronder ziet u een foto van onze verjaardagskalender die inmiddels in onze klas hangt.
Zo weten wij precies welke kinderen (en juffen) er in welke maand jarig zijn!
En het ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit.

 J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders