agenda

Niets van 16/07/18 tot 23/07/18.
groep 3

Woensdag 11 juli 2018

Vandaag hadden we juffendag in de klas! Wat zijn juf Krista en juf Marieke verwend door jullie! Super lief. We zijn gestart met zingen en cadeaus. Daarna zijn we bingo gaan spelen met wat te eten en te drinken. Vervolgens was het tijd om even extra lang buiten te spelen. Lekker in de zandbak, spelen op het plein en sommige kinderen hebben een balspel gedaan met juf Marieke. Toen was het tijd om even af te koelen met een ijsje en een film te kijken. Wat gaat zo’n ochtend toch snel.

Bedankt voor deze leuke ochtend allemaal!

Woensdag 27 juni 2018

Vanochtend hadden de kinderen hun derde fietsles. Wat hebben ze het goed gedaan!!!! Je zag echt een verschil met de vorige twee lessen. Ze zijn goed gegroeid! Een speciaal bedankje aan onze hulpouders!

Dinsdag 29 mei 2018

Met IPC hebben we vandaag in groepjes met een chromebook gewerkt.
De kinderen moesten aan de hand van een luisterwijzer naar een liedje luisteren en met elkaar vragen beantwoorden.
Hierbij leren de kinderen ook hoe je moet samenwerken.
Het was een leuke leerzame les over de bij. U kunt thuis ook het liedje met uw kind beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=cPDKS45RhkA 

Vrijdag 25 mei 2018

Vanmorgen zijn we met de groep naar het bospark geweest. 
Met IPC zijn we nog steeds met het thema “Onze wereld” bezig. 
We zijn nu aangekomen met aardrijkskunde en het doel daarbij is om te kijken welke dieren in onze nabije omgeving leven. 
We hebben gezocht naar kriebelbeestjes. Dit was erg leuk en leerzaam. 
Volgende week gaan we hiermee verder. 

Schoolreisje!

Wat een superleuke dag hebben we dinsdag 3 april gehad. Met zijn allen in de bus naar dierenpark Blijdorp in Rotterdam. We hebben heel veel dieren gezien en lekker gespeeld in de speeltuin. Na afloop nog een heerlijk ijsje als afsluiter.

Donderdag 15 maart

Vandaag hebben we met IPC kunst gewerkt over “Skyline”. Eerst hebben we gepraat over wat dat precies is en gekeken naar allerlei foto’s waarbij de kinderen moesten aangeven waar in Alphen dit was. Vervolgens gingen de kinderen in tweetallen werken over onze school. De resultaten zijn erg leuk geworden!

Dinsdag 13 maart

Vandaag hebben we met IPC kunst gemaakt met de natuurlijke materialen die kinderen hadden verzameld. Ze zijn in groepjes aan het werk gegaan. Hierbij is het belangrijk om goed samen te werken. Het was leuk te zien hoe creatief de kinderen waren. Ook waren er leuke verschillende materialen.
Uiteindelijk hebben alle groepjes met elkaar een naam voor hun kunst werk bedacht.

Het kunstwerk “mienke” van Amber, Mason en Noah

Het kunstwerk “prins kaa” van Rene, Prins, Habib en Noa

Het kunstwerk “het konijntjesbos” van Jermain, Tasos, Rivano en Wojciech

Het kunstwerk “het wonderbos” van Líeve, Gyleon, Nvar en Safouane

Het kunstwerk “schelpenland” van Fleur, Lucas, Ylva en Adam

maandag 12 maart 

Vandaag zijn we met groep 3 en 4 naar het theater geweest. In de voorstelling zagen we Roos met haar oude opa en kwamen er allemaal liedjes van vroeger naar voren. De kinderen hebben leuk meegezongen!

Maandag 5 maart 

Vandaag zijn we gestart met het nieuwe thema van IPC.
De kinderen moesten een speurtocht door de school houden. Op zoek naar de plek van de foto waar ze een letter konden vinden. De letters vormden samen het nieuwe thema: Onze wereld!

Woensdag 21 februari

Vanochtend zijn we even anders gestart. Jermain wilde zijn kleine broertje nog even “showen” aan de rest van de klas. Iedereen mocht hem eens even bekijken en aaien. Wat een trotse en lieve broer is Jermain het toch! Van school heeft hij nog een cadeautje gekregen voor zijn broertje.

 

Dinsdag 16 januari.

Vandaag was de laatste stagedag van juf Fay.
De laatste les was heel bijzonder en leuk. Ze heeft een IPC les gegeven over techniek; “Hoe bouw je een stevige muur?”.
Aan de hand van een leuke PowerPoint-presentatie kregen de kinderen te zien hoe ze hier mee aan de slag konden gaan. Allereerst mochten ze een stevige muur gaan bouwen met suikerklontjes. Deze muur moest een kraal, die van een schuine plaat rolde, kunnen tegenhouden. Daarna besproken wat de beste manier is voor het bouwen van een stevige muur. Toen mochten de kinderen aan de hand van een stappenplan een huisje bouwen van suikerklontjes met  glazuur als cement. De kinderen moesten hierbij in tweetallen samenwerken. Het resultaat was erg leuk, maar sommige bouwwerken stortten als snel in. 
Het was een hele leuke les en de kinderen waren erg enthousiast.

Aan het eind van de middag hebben we juf Fay verrast met een afscheidsboekje waar we allemaal wat in hebben geschreven en getekend. We kregen een lekkere traktatie mee naar huis!

Da juf Fay! Veel plezier in groep 5!

Woensdag 20 december

Vanavond hebben we met elkaar het kerstfeest gevierd.
Wat hadden we een hoop lekkere dingen. 
Nu nog 2 daagjes naar school en dan heerlijk 2 weken kerstvakantie!

 

Dinsdag 5 december 2017

Wat een feest vandaag! Sinterklaas en 2 pieten zijn bij ons op school.
Ze zijn zelfs bij ons in de klas geweest. We hebben een gedichtje voorgelezen, gezongen, gedanst, er waren zwemdiploma`s, losse tanden en ook deden we kunstjes. Uiteindelijk zijn we verwend met een leuk cadeau!
In de klas hebben we heerlijk gekleurd, tv gekeken en spelletjes met pepernoten gedaan. Best moeilijk om een toren van 8 pepernoten te maken 😉 en probeer maar eens een pepernoot van je neus af te eten zonder je handen te gebruiken 🙂

 

Maandag 4 december 2017

We hebben vandaag een prachtige taart met elkaar gemaakt.
Dankzij de mama`s van Fleur en Rivano hadden we heerlijke cupcakes.
Deze hebben we gestapeld en versierd met pepernoten en schuimpjes.
Sinterklaas kan komen, we zijn er klaar voor!

Donderdag 23 november 2017

Vandaag was er ineens post van de stagiaire bakkerspiet…ze wilde onze hulp om de lekkerste taart te kunnen bakken voor het Sinterklaasfeest op school. Líeve heeft de brief voorgelezen en samen hebben we wat dingen bedacht om te helpen. We gaan als klas ook een taart maken.

Woensdag 22 november 2017

Vandaag was het één groot feest! De rommelpieten waren geweest en wat hadden ze een rotzooi gemaakt….! Ze hebben speelgoed omgegooid, alle stoelen en tafels stonden anders, ze hebben spelletjes gespeeld, ze hebben gekleurd, er was in schriften geschreven, alle kaarten waren verschoven en op het bord gedaan, overal lagen pepernoten en snoepjes en al onze schoenen waren gevuld met chocoladeletters en een mandarijntje en verstopt! Gelukkig kunnen de kinderen van groep 3 goed zoeken en super goed opruimen!

Dinsdag 7 november 2017

Vanmorgen begonnen we op school een keertje niet met lezen, maar met gezond ontbijten.
De kinderen hebben geleerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hebt de energie nodig om goed te kunnen leren op school. Ook helpt het je buik weer goed op gang te brengen zodat je geen buikpijn krijgt.
We hadden alleen maar gezonde dingen zoals bruine bolletjes en boterhammen, krentenbollen, smeerkaas, kaas, appelstroop en smeerkaas. Lekker een glas melk erbij en een appeltje toe. Wat een prima start van de ochtend.
De kinderen hebben heel goed gegeten en hier en daar werd zelfs wat nieuws geproefd!
We hopen uiteraard dat u thuis ook aandacht besteedt aan een goede start van de dag met een gezond ontbijt!

Maandag 23 oktober 2017

Vandaag hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de bus sommen. Hoe gaaf is het om dan een eigen bus te maken! De kinderen hebben door deze opdracht geoefend met de begrippen erbij/eraf, meer/minder en in/uitstappen. Wat vonden ze het leuk !

Maandag 25 september 2017

We zijn vandaag begonnen met IPC!
Het startpunt is de manier om het thema “flitsend” te openen.
We zijn begonnen met dansen op het liedje van Kinderen voor kinderen: “Bewegen is gezond!”
Daarna hebben we gehoord wat het thema is: “Hoe gaat het ermee?”.
Met elkaar hebben we kort gepraat over wat we allemaal tijdens dit thema gaan leren.
En als verrassing zijn we met elkaar gaan bewegen in de gymzaal! Superleuk!
De kinderen mochten zelf bewegen op een parcours dat in de gymzaal was uitgezet.
Na afloop voelden onze wangen warm en hadden sommige kinderen zelfs zweet op hun voorhoofd.
In de klas hebben we toen water gedronken tegen de dorst. En water is gezond!

Vrijdag 22 september 2017

Met de methode “relaties en seksualiteit” hebben we vrijdag gewerkt aan het thema: Wie ben ik?
De kinderen moesten hun buurvrouw of buurman natekenen en na afloop hebben we met elkaar gekeken of we konden herkennen wie er getekend waren.
Het ging er om dat iedereen wel iets speciaals heeft waaraan je herkend wordt, zoals krullen of een bril.
Het resultaat is erg leuk geworden!

Dinsdag 29 augustus 2017

Vandaag hebben de kinderen voor het eerst met het kiesbord gewerkt. Leuk om te zien dat ze er al zo enthousiast mee aan de slag zijn gegaan!

Dinsdag 29 augustus 2017

Ik ben Fay, de nieuwe juf voor het aankomende halfjaar. Elke dinsdag zie je mij rondlopen in groep 3. Ik kom van de Marnix Academie en zit momenteel in het tweede jaar. Ik woon in Alphen aan den Rijn met mijn vader, moeder en zusje. Ik hou naast voor de klas staan ook heel erg van reizen. Zo ben ik met mijn familie afgelopen zomer naar Sri Lanka geweest. Een fantastische reis waarin we veel hebben gezien en beleefd! Zo hebben we natuurlijk ook een school bekeken. Je hebt hier scholen speciaal voor jongens en scholen speciaal voor meisjes. Oh ja en ze dragen schooluniformen. Wat was dat leuk om te zien. Ik vind het dus heel gaaf om verschillen in andere landen te ontdekken en te ervaren. Verder werk ik ook naast mijn studie. Dit doe ik bij de Hoogvliet als werknemer. Ik hoop dat jullie mij zo een beetje hebben leren kennen. Ik heb heel veel zin in dit aankomende halfjaar in groep 3!

Maandag 21 augustus 2017

De eerste schooldag is alweer achter de rug. 
Het was best even spannend vanmorgen, ook voor de juf! 
Maar wat ging het goed! De kinderen zijn al druk bezig geweest met lezen. Zo hebben ze hun ik-boekje gemaakt en meegenomen naar huis. 
En wat knap gelijk het eerste woordje leren lezen: “ik”. 
Met schrijven geoefend, best nog wel lastig. 
En gerekend met de getallenlijn tot 10. 
Iedereen deed heel goed zijn best, fijn om te zien. 
Gelukkig was er aan het eind van de middag tijd om heerlijk even buiten te spelen in de zon. 

 

 

 

 

 J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders