agenda

Niets van 16/07/18 tot 23/07/18.
groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5.

Op 22 februari zijn wij aan de slag gegaan met techniek. De kinderen hebben van dozen en papier huizen gebouwd voor de playmobil poppetjes. Ze hebben daarvoor individueel en in groepjes ontwerpen gemaakt voor de huizen. Dit past goed bij de vaardigheid: planmatig werken. Ze hebben onwijs hun best gedaan en wat hebben ze top resultaten!

Vandaag hebben we sinterklaasfeest gevierd in de groep. Er waren hele mooie surprises gemaakt.

 

 

Vandaag (20 november) hebben we een bezoek gebracht aan het Archeon. We hebben de afgelopen weken al veel geleerd over de Romeinen. We hebben geleerd dat de Romeinen hier vroeger gewoond hebben. De grens van het Romeinse Rijk vormde de rivier de Rijn. Er zijn veel dingen uit die tijd gevonden door opgravingen. We hebben eerst een bezoek aan het Archeonhuis gebracht. Daar zagen we een film. Daarna zagen we hoe oude opgegraven kruikjes en vaasjes weer aan elkaar gelijmd worden. En we hebben het graf van Wassenaar gezien. Nadat we nog een aantal opdrachten hadden gedaan gingen we onder begeleiding van onze gids door het park. We mochten in een klein huisje uit de tijd van de jagers kijken. Alles gemaakt van hout en takken. In het midden een vuurplaats om het lekker warm te houden en om op te kunnen koken. Daarna bezochten we een boerderijtje uit de tijd van de boeren. Je kon zien dat de mensen in die tijd niet steeds op reis hoefden en meer tijd hadden, ze brachten versieringen aan in hun huis. En de huizen waren gemaakt van klei en dierenpoep. Daar konden ze langer in blijven wonen.

We hebben een echte oude schat meegekregen. Een tas met scherven…. Die gaan we in de klas in elkaar lijmen. We hebben gezien hoe dat moet dus dat zal vast wel lukken.

Het was een leuk en leerzaam uitje.

Alle moeders die ons vandaag naar het Archeon hebben gebracht, bedankt!!

Het jaar is net begonnen. We zijn al druk bezig met de eerste toetsen en het IPC onderwerp: Mode.
Hieronder ziet u een foto van onze sieradenontwerpers.

 J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders