agenda

Niets van 16/07/18 tot 23/07/18.
groep 7/8

    

Welkom op de pagina van groep 7/8

De foto hierboven is gemaakt bij de opening van ons eerste IPC-onderwerp Nederland wordt Nederland. We hebben een moderne Nachtwacht uitgebeeld.

Hieronder meer wetenswaardigheden uit onze groep. Het bovenste bericht is het meest recent. 

Vrijdag 13 april: Deze week zijn we gestart met een nieuw IPC-thema: Onze plaats in de ruimte. Vanmiddag hebben we een landingsvoertuig gemaakt om een rauw ei heel te laten landen na een “ruimtereis”. En uiteraard is dit buiten getest!

Donderdag 15 maart: Vorige week donderdag en vandaag hebben we een filmpje gemaakt met behulp van een eigen gemaakt storyboard. De filmpjes moesten verschillende soorten shots bevatten. Alle kinderen hebben hun eigen filmpje in hun Drive staan. Vraag er maar naar!

Dinsdag 13 februari: Tijdens de meeloopdag bij de TopMavo hebben we een gave muziekles gehad.

Donderdag 21 december: Vanmiddag hebben we met juf Amber het IPC thema Weer en Klimaat afgesloten door een lidpub op te nemen.

Dinsdag 19 december: Vanmiddag hebben we kerststukjes gemaakt. De klas ruikt nu heerlijk van al het dennengroen!

Dinsdag 5 december: We hebben weer genoten van alle prachtige surprises en mooie gedichten. Hierboven zijn ze alle 35 te bewonderen.

Maandag 4 december: Omdat stagiaire-bakkerspiet er niet veel van bakt, zijn alle groepen van SOW aan het bakken gegaan. Wij hebben de taken verdeeld en samen een prachtige taart gemaakt. Juni en Eva hebben met de juf boodschappen gedaan en de andere kinderen hebben er een prachtige taart van gemaakt. De cakes zijn gesneden en gevuld met jam en banketbakkersroom. Daarna zijn ze besmeerd met gesmolten witte chocopasta, en beplakt met kruidnootjes en letters van Marsepein. Het midden van de taart is gevuld met vers fruit. Bij het serveren staat nog een toef slagroom gepland. Wat zullen we ervan smullen!

Donderdag 30 november: Met juf Amber hebben we vandaag geleerd over de ijstijd. Zij had hiervoor een superleuk filmpje gemaakt.

Dinsdag 21 november: We zijn naar kinderboerderij Zegersloot geweest voor de mestles. Na ons bezoek hadden alle dieren weer een schoon hok.

Maandag 20 november: We bezochten vandaag het Social Media Event in het Castellum. Twee acteurs speelden een stukje, wat daarna werd besproken. Onderwerpen waren: hoe communiceer je op Whatsapp, wat doet het blauwe licht van de telefoon met je, wat is verstandig en wat niet.

Dinsdag 7 november: We hebben muziek gemaakt, die is opgenomen om te worden gebruikt bij het filmboek Ena en de vissen.

Vrijdag 27 oktober: And the winner (van SOW) is ….. Noa!!

Donderdag 12 oktober: De jury van Tekenen voor Vrede is vandaag langs geweest. Deze vier tekeningen zijn genomineerd en hangen met de winnaars van de andere scholen in het Da Vinci gebouw in Kerk en Zanen. Op 27 oktober wordt de definitieve winnaar gekozen.

Donderdag 12 oktober: In het teken van de kinderboekenweek vandaag gruwelijk eng gedanst.

Dinsdag 10 oktober: De afgelopen week hebben we in groepjes een nieuw volkslied geschreven. Hier het resultaat.J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders