agenda
  • 22/07/19

    Zomervakantie
groep 1/2 B

Schooljaar 2018 -2019.

We zijn begonnen na een mooie en warme zomervakantie.

De eerste weken zijn we bezig geweest om aan verschillende technieken te werken. Er verschenen mooie werkjes op het gebied van plakken, knippen, prikken en kleuren. Ook benadrukten we welke regels er op school allemaal zijn. We moesten wennen aan het ritme van de schooldag en speelden lekker vaak buiten in de zandbak.

Het eerste thema van Kleuterplein was het thema: winkel.

Met een heus bezoek aan de winkels van de Baronie werd dit thema geopend.

Op school verscheen er een winkel op de gang waar veel gespeeld werd. Pizza kopen was erg in trek!

We leerden met geld omgaan en na het spelen alles weer terug te leggen op de juiste plek in de winkel.

Bij de gym konden we met boodschappen mikken.

Tijdens de kinderboekenweek met het thema: Vriendschap kwam de (hulp-)opa van Omar een sprookje vertellen over Sumatra. Deze opa had spulletjes meegenomen om het verhaal nog boeiender te vertellen. De kinderen hebben ademloos geluisterd naar dit verhaal. Tijdens de kinderboekenweek hebben meerdere ouders voorgelezen aan een groepje kinderen. Wat een gezellige start van de dag!

Aan het einde van de kinderboekenweek, op vrijdag 12 oktober 2018,  was er een optreden van elke groep voor de hele school.  Groep 1/2 B zong een liedje:  ” als je vriendjes bent, kun je alles delen”. We gebruikten daarbij ook een muziekinstrumentje.

Heel spannend om daar voor alle kinderen en ouders op een echt podium te staan. Knap gedaan!

Het mooie zomerweer bleef lang aanhouden. We gingen van start met het thema herfst. Tijdens onze herfstwandeling in het Bospark kwamen we mooie herfstspullen tegen. Op school verscheen op de gang een herfstboom. De spulletjes die we gevonden hadden, verzamelden we mooi rond deze boom.

Op 19 december namen we afscheid van onze onderwijsassistente: juf Lida. Juf Lida gaat na de kerstvakantie genieten van haar pensioen en de kleinkinderen. De kinderen mochten verkleed naar school komen. Met een echte high-limonade en mooie cadeautjes namen we afscheid van deze lieve juf. We gaan haar missen en wensen haar veel plezier met alle dingen die ze nu gaat doen!

In de klas besteden we ook aandacht aan rekenen. Met een schoenveter gingen we meten hoelang iemand of iets was.

Na het meten van allerlei dingen, mochten we op de zijkant van de kast een streepje zetten om te laten zien hoe groot we nu zijn. Over een paar maanden meten we weer. Hoeveel zullen we gegroeid zijn?

      

       

Tijdens ons thema: winter gaat het ook echt sneeuwen. Wat is het dan leuk om met schep en emmer bezig te zijn in de sneeuw.

In januari nemen we afscheid van onze stagiaire Kirsten. Zij heeft volop genoten van de kleuters en gaat nu verder leren in groep 8.

In februari behandelden we het thema restaurant. We sloten dit thema af met echte pizza maken en ook opeten!

Op school hebben we fietsles. We oefenen hoe we in het verkeer moeten fietsen. Opstappen, een rondje rijden, op tijd remmen. We oefenen dit op het schoolplein.

J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders