agenda
  • 18/12/18

    Kerstviering

  • 19/12/18

    school begint vandaag om 9.30 uur
groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

Woensdag 5 december 2018

Eindelijk was het dan zover Sinterklaas en zijn pieten kwamen op school!!!!! Iedereen was enthousiast en een enkeling vond het een beetje spannend maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en was het een super gezellige ochtend met elkaar!

We zijn begonnen met het afmaken van tekeningen voor de Sint terwijl we aan het luisteren waren naar sinterklaasliedjes. Daarna zijn we even buiten geweest en toen kwamen de pieten zelfs nog even wat rond strooien op het plein. Eenmaal binnen kregen wij bezoek in de klas. Er waren meerdere kinderen die kunstjes wilden laten zien zoals; Ellen, Daniël, Josephine, Dylana, Ola, Julia en Natalia. Justin heeft Sinterklaas laten horen hoe goed hij al kan lezen. De Sint vond het allemaal super goed. We hebben ook nog even met de pieten samen even lekker gedanst en toen riep de Sint de kinderen één voor één bij zich om een cadeau op te halen.

Na het bezoek zijn we in groepjes gaan zitten en heeft iedereen een mandarijn, snoepgoed en wat te drinken gekregen en zijn we lekker gaan kijken naar de film “Bennie Stout”. Gelukkig mogen we de film morgen afkijken. Aan het eind van de ochtend hebben we nog bingo gespeeld en kreeg iedereen een prijsje.

Dinsdag 4 december 2018

Vanmiddag hebben we allemaal een zwarte pietje geknutseld! 

Maandag 3 december 2018

Afgelopen woensdag hebben we allemaal een pietendiploma gehaald! Dus met de gym hebben we als echte pieten moeilijk dingen kunnen doen. Op de trampoline een bal in het net gooien, een hele parcours, over bewegende daken klimmen en het leukst was natuurlijk wel de grote schommel… daarvan 2 leuke filmpjes 🙂

Donderdag 29 november 2018

Begin van deze week hadden de pieten gevraagd om te helpen met het bakken van de pepernoten. De kinderen hadden al zelf recepten geschreven. En vandaag was het dan zover! Alle kinderen mochten zelf pepernoten gaan maken. Wat hadden ze een lol!

Woensdag 28 november 2018

Ook vandaag hadden wij weer de pietengymles. Nu hebben alle kinderen de les één of meerdere keren gedaan! Eenmaal in de klas gekomen zagen de kinderen één grote bende…de rommelpieten waren geweest!!!!!! Alles lag ondersteboven, er was gespeeld met al onze spullen, alle schoenen waren verstopt in de schoorsteen en de cadeautjes inclusief pietendiploma’s lagen bij het bureau van de juf. De pieten vonden dat we dit zelf maar moesten uitdelen.      En wat kunnen de kinderen goed en snel opruimen!! 

Dinsdag 27 november 2018

Vanmiddag hadden we een speciale rekenles met pepernoten. We zijn met rekenen in de klas druk bezig met splitsen en waarom dan niet met echte pepernoten?! De kinderen hebben zich goed kunnen inhouden om niet meteen alle pepernoten op te eten. Gelukkig mochten ze er ook steeds een paar opeten totdat iedereen zijn of haar 10 pepernoten op had.

Maandag 26 november 2018

Via de vlogs van de pieten hebben we gehoord dat de pieten het te druk hebben. Ze hebben nu dus onze hulp gevraagd.
En om hulppiet te kunnen worden, moet je je zwarte-pieten-diploma halen!
Vanmiddag hebben we tijdens de gymles hard geoefend met daklopen, pakjes in de schoorsteen mikken, klimmen, springen en nog veel meer.
We hopen nu natuurlijk allemaal dat we ons diploma gehaald hebben!

 J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders