agenda
  • 22/07/19

    Zomervakantie
groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

 

Dinsdag 25 juni

Waterpret op het plein!

Dinsdag 4 juni 2019

Schoolreisje naar Oud Valkeveen!!!!

Dinsdag 9 april 2019

Vanmiddag hadden we fietsles op het schoolplein. De groep was in tweeën verdeeld. Er was op het plein een parcours uitgezet waarbij de kinderen goed moesten letten op de stopborden en verkeerslichten. Alle kinderen hebben weer even goed kunnen oefenen!

Donderdag 28 maart 2019

Vandaag hebben we weer gewerkt aan IPC. We zijn verder gegaan met het onderdeel natuuronderwijs. We hadden al dingen geleerd over drijven en zinken en nu moesten wij zelf een boot gaan maken die kan drijven. Eerst moesten de kinderen een plan bedenken en vervolgens mochten ze lekker gaan knutselen. Alle kinderen hebben een mooie boot gemaakt. Het testen moeten we alleen nog doen!!!

Dinsdag 26 maart 2019
In verband met de “opschoonweken” hebben de kinderen vorige week informatie gekregen over zwerfafval en de gevolgen er van.
Vandaag hebben we samen met groep 5 rondom de school al het afval opgeruimd!
Goede actie toch! 

 

Dinsdag 12 maart 2019
Vandaag zijn we met IPC verder gegaan met het onderdeel natuuronderwijs.
Het doel hierbij is dat de kinderen leren om onderzoeksvragen te stellen.
Omdat het thema vervoer is hebben we de vraag gesteld: hoe kan het dat een boot blijft drijven?

Om eerst meer over drijven en zinken te leren hebben we in groepjes gekeken wat er allemaal blijft drijven en wat er zinkt. Eerst moesten de kinderen aangeven wat ze dachten en daarna mochten ze ook echt gaan uittesten. In een grote bak met water keken we of een potlood, een schaar, een steentje, hout, een paperclip, een pingpongbal, een spons, een prop papier of een veer bleven drijven of toch naar de bodem zouden zinken.

Aan het eind met behulp van een filmpje gekeken hoe het nou komt dat een boot blijft drijven??

Dinsdag 5 maart 2019

Vanmiddag hadden de juffen als verrassing een letterfeest voor de kinderen georganiseerd! Ze hebben nu alle letters geleerd en dat was wel een feestje én diploma waard!!! We zijn gestart met een mooie tekening, daarna een speurtocht door de school, een echte bingo en de uitreiking van de diploma’s. Iedereen heeft genoten!

Donderdag 31 januari 2019

Vanmiddag hebben we elkaars plattegronden gezamenlijk besproken en nogmaals gekeken via google maps en streetview hoe onze omgeving eruit ziet. De groepjes hebben daarna hun plattegrond afgemaakt en daarmee hebben we het onderdeel aardrijkskunde afgerond. De kinderen merkten dat het samenwerken steeds beter gaat en de juf ook!

Dinsdag 29 januari 2019

Na de plattegrond van de klas en het schoolplein gingen we vandaag weer een stapje verder. We hebben gekeken naar de buurt waar de school in staat. Met behulp van google maps zagen we wat er rondom de school te zien is en hebben we gekeken of we alles konden benoemen. Vanuit de lucht ziet het er vaak toch anders uit.
Gelukkig kregen we hulp van een aantal meiden uit groep 8.
In groepjes hebben we d.m.v. plakken en knippen een plattegrond van de buurt gemaakt.
Ook hierbij was samenwerken een belangrijk aandachtspunt. 

 

Donderdag 24 januari 2019

Vandaag zijn we verder gegaan met het onderdeel aardrijkskunde. Afgelopen maandag waren we hier al mee gestart door te kijken naar de plattegrond van onze eigen klas. Wat is nou een plattegrond? Samen hebben we hiernaar gekeken en ook een plattegrond van de klas gemaakt.                                                                                                     Vandaag gingen we iets verder door te kijken naar het schoolplein. Via google maps en dan satellietbeelden zagen we onze school en het plein van bovenaf. Ieder groepje kreeg de omtrek van het plein op papier en we hebben besproken wat we op het plein hadden zoals onder andere de zandbak, het klimrek en het voetbalveld. Ieder groepje moest de plattegrond van het plein afmaken. Samenwerken was hierbij noodzakelijk en dit moest ook geoefend worden!!

Dinsdag 15 januari 2019

Vandaag zijn we naar het theater Castellum geweest!
Vanaf school gingen we lopend door het bospark richting het centrum.
De voorstelling was in de grote zaal en er waren wel 700 kinderen en ook nog juffen en ouders.
Op school hebben we van te voren met elkaar gepraat over hoe je je nou gedraagt bij een voorstelling. Niet gaan staan, niet praten of gaan zitten kletsen en tussendoor naar de wc kan niet. De kinderen deden het super!
Theater Terra speelde voor ons het stuk “Alladin”.
De kinderen hebben genoten!

 

Dinsdag 8 januari en donderdag 10 januari 2019

Vandaag zijn we met het eerste thema van IPC gestart dit jaar. We gaan de komende tijd werken tijdens IPC over “Vervoer”. Bij de start hebben we het gehad over verschillende vervoersmiddelen. Uiteindelijk kwamen we ook op een raket. We hebben filmpjes gekeken over raketlanceringen. Daarna mocht iedereen een eigen raket gaan bouwen zonder een voorbeeld. Voor de één was dit lastig en de ander vond dit prachtig. Uiteindelijk mocht je elkaar ook lekker helpen. Op donderdag zijn we verder gegaan en mochten de kinderen ook een beetje gaan versieren om de raketten nog mooier te maken. We zijn erg trots op het resultaat!!

 

Woensdag 12 december 2018

Onze klas is al helemaal in kerstsfeer. De kinderen zijn druk bezig met het maken van kerstengelen. Afgelopen dagen hebben ze ook al mooie kerstballen en sterren versierd om de gang ook nog meer in de kerstsfeer te krijgen en dat is wat ons betreft aardig geluk!

Woensdag 5 december 2018

Eindelijk was het dan zover Sinterklaas en zijn pieten kwamen op school!!!!! Iedereen was enthousiast en een enkeling vond het een beetje spannend maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en was het een super gezellige ochtend met elkaar!

We zijn begonnen met het afmaken van tekeningen voor de Sint terwijl we aan het luisteren waren naar sinterklaasliedjes. Daarna zijn we even buiten geweest en toen kwamen de pieten zelfs nog even wat rond strooien op het plein. Eenmaal binnen kregen wij bezoek in de klas. Er waren meerdere kinderen die kunstjes wilden laten zien zoals; Ellen, Daniël, Josephine, Dylana, Ola, Julia en Natalia. Justin heeft Sinterklaas laten horen hoe goed hij al kan lezen. De Sint vond het allemaal super goed. We hebben ook nog even met de pieten samen even lekker gedanst en toen riep de Sint de kinderen één voor één bij zich om een cadeau op te halen.

Na het bezoek zijn we in groepjes gaan zitten en heeft iedereen een mandarijn, snoepgoed en wat te drinken gekregen en zijn we lekker gaan kijken naar de film “Bennie Stout”. Gelukkig mogen we de film morgen afkijken. Aan het eind van de ochtend hebben we nog bingo gespeeld en kreeg iedereen een prijsje.

Dinsdag 4 december 2018

Vanmiddag hebben we allemaal een zwarte pietje geknutseld! 

Maandag 3 december 2018

Afgelopen woensdag hebben we allemaal een pietendiploma gehaald! Dus met de gym hebben we als echte pieten moeilijk dingen kunnen doen. Op de trampoline een bal in het net gooien, een hele parcours, over bewegende daken klimmen en het leukst was natuurlijk wel de grote schommel… daarvan 2 leuke filmpjes 🙂

Donderdag 29 november 2018

Begin van deze week hadden de pieten gevraagd om te helpen met het bakken van de pepernoten. De kinderen hadden al zelf recepten geschreven. En vandaag was het dan zover! Alle kinderen mochten zelf pepernoten gaan maken. Wat hadden ze een lol!

Woensdag 28 november 2018

Ook vandaag hadden wij weer de pietengymles. Nu hebben alle kinderen de les één of meerdere keren gedaan! Eenmaal in de klas gekomen zagen de kinderen één grote bende…de rommelpieten waren geweest!!!!!! Alles lag ondersteboven, er was gespeeld met al onze spullen, alle schoenen waren verstopt in de schoorsteen en de cadeautjes inclusief pietendiploma’s lagen bij het bureau van de juf. De pieten vonden dat we dit zelf maar moesten uitdelen.      En wat kunnen de kinderen goed en snel opruimen!! 

Dinsdag 27 november 2018

Vanmiddag hadden we een speciale rekenles met pepernoten. We zijn met rekenen in de klas druk bezig met splitsen en waarom dan niet met echte pepernoten?! De kinderen hebben zich goed kunnen inhouden om niet meteen alle pepernoten op te eten. Gelukkig mochten ze er ook steeds een paar opeten totdat iedereen zijn of haar 10 pepernoten op had.

Maandag 26 november 2018

Via de vlogs van de pieten hebben we gehoord dat de pieten het te druk hebben. Ze hebben nu dus onze hulp gevraagd.
En om hulppiet te kunnen worden, moet je je zwarte-pieten-diploma halen!
Vanmiddag hebben we tijdens de gymles hard geoefend met daklopen, pakjes in de schoorsteen mikken, klimmen, springen en nog veel meer.
We hopen nu natuurlijk allemaal dat we ons diploma gehaald hebben!

 

J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders