agenda
 • 19/02/19

  Groep 1-2A Cultuur: Alles wat vliegt

 • 19/02/19

  Groep1-2B Cultuur: Alles wat vliegt

 • 20/02/19

  10 minuten gesprekken

 • 20/02/19

  Samenwijzer

 • 21/02/19

  Groep 8 meeloopdag TopMavo

 • 21/02/19

  10 minuten gesprekken

 • 22/02/19

  Techniekles groep 7
groep 6

 

Welkom op de groepspagina van groep 6!

Topografie – kijkje in de klas

In groep 6 krijgen we Topografie. Voor onze nieuwe methode van Topografie: De Junior Bosatlas Topotaken hebben wij de nieuwste editie Bosatlassen aangeschaft. Het is een hele leuke manier om topografie te doen en wij doen dit dan ook graag. Soms werken we alleen, maar meestal in tweetallen. Wij zijn blij met deze methode!

IPC – Luchthavens

Momenteel zijn wij in de klas voor IPC bezig met het thema Luchthavens.
We hebben al heel veel geleerd. We zijn begonnen om te kijken met welke landen wij allemaal al verbindingen hebben op de wereld. Een paar kinderen hebben familie of komen zelf uit (verre) landen en sommige kinderen zijn bijvoorbeeld op vakantie geweest. Dit was erg interessant.

Daarna hebben we veel geleerd over hoe wij naar landen toe kunnen gaan. We kregen de opdracht een land te kiezen waar je graag naartoe gaat op vakantie en hier meer over te weten te komen. Daarna hebben we een presentatie gegeven over dat land. De landen die gekozen zijn waren: Canada, Dubai, Amerika, Bosnië en Frankrijk.

    
Ook hebben we geleerd welke grote luchthaven wij hebben, welke mensen daar werken, hoe een plattegrond van zo’n grote luchthaven eruit ziet, welke spullen je allemaal nodig hebt om te reizen met een vliegtuig enz. Bij kunstzinnige vorming hebben wij een logo ontworpen voor onze eigen vliegtuigmaatschappij. Nog ongeveer twee weken tot het einde van dit thema.

 

J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders