agenda
  • 22/07/19

    Zomervakantie
groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7!


2 april 2019

Vandaag hadden we alweer de volgende workshop van het cultuurpalet. De kinderen kregen in de ruimte van VijfB van Joost Zwanenburg van alles uitgelegd over Graffiti. Het kunstwerk aan de achterwand van de ruimte met de grote ijsvogel vond iedereen echt heel gaaf en dat dit in 1 dag gemaakt was… Ongelooflijk.

Uiteraard mochten de kinderen zelf ook aan de slag met het spuiten van hun eigen letter (naar keuze).

Het resultaat was echt super gaaf! Iedereen mocht zijn kunstwerk meenemen. Wederom weer een erg leuke workshop van het Cultuurpalet!


21 maart 2019

Vandaag waren we uitgenodigd bij het Archeon om een nieuwe cultuurpalet workshop voor volgend schooljaar “uit te proberen”. Een onverwachts extraatje dus.

Met de fiets naar het Archeon. Voor de juf extra spannend, want dat had ze met deze groep nog niet eerder gedaan. Het fietsen ging prima. Mooi, want over een kleine 2 maanden staat het praktisch fietsexamen al voor de deur. In het Archeon kregen we van alles uitgelegd over de Romeinse schepen die tussen 1971 en 1974 zijn gevonden in Zwammerdam en nu in het Archeon gerestaureerd worden.

Het leukste van het bezoek was wel dat de kinderen gereedschap wat in de tijd van de Romeinen werd gebruikt uit mochten proberen! Een geslaagde workshop dus.


11 maart 2019

Na de Kerstvakantie hebben we met de groep gewerkt aan het IPC thema “Wat als het jou overkwam”. We begonnen het thema met het kijken van een aflevering van de Zandtovenaar over de tweede wereldoorlog. De kinderen moesten dit vervolgens verwerken in een houtskooltekening. Dit leverde erg mooie tekeningen op:

Gedurende het thema hebben de kinderen veel geleerd over met name de tweede wereldoorlog, hebben ze hele mooie gedichten geschreven:

Ze hebben krantenkoppen gemaakt, een tijdlijn gemaakt van het leven van Anne Frank en geleerd over de rol van Indonesië in de tweede wereldoorlog. Dit alles kwam uiteraard op onze leerwand te hangen:

We zijn naar een tentoonstelling van het rode kruis geweest “Kind onder vuur”, over kinderen in oorlogssituaties. Heel aangrijpend en mooi om hier bij stil te staan.

Ik denk dat voor de kinderen het hoogtepunt van deze IPC unit het bezoek was van een echte veteraan in de klas. Twee uur lang hebben ze aan zijn lippen gehangen terwijl hij verhalen vertelde en foto’s liet zien van de voorbereidingen van en zijn daadwerkelijke uitzending. Het aanpassen van het kogelwerend vest was helemaal een groot succes. Iedereen wilde hem passen en natuurlijk op de foto!

Vorige week hebben we het thema afgesloten en donderdag beginnen we alweer met een nieuw IPC thema. Daarover heel snel meer informatie.

Ondertussen hebben we eind januari tijdelijk afscheid genomen van juf Roan, die voor een stage naar Suriname is. Daar kan ze onze handige EHBO (eerste hulp bij onderwijs) doos uiteraard goed gebruiken.

Gelukkig komt juf Roan na de meivakantie weer bij ons terug!

We zijn ook 5 vrijdagochtenden naar het Groene Hart Leerpark geweest voor echte technieklessen. De kinderen hebben meer geleerd over magnetisme, elektriciteit, licht, vloeistoffen en hebben in de afsluitende les geoefend met het maken van een eigen game.

En helaas zit ook dat er weer op. Inmiddels is juf Yolande begonnen in onze groep. Juf Yolande werkt 3 dagen bij ons in de groep totdat juf Roan terug komt. De kinderen zijn al aardig aan haar gewend.

Voor nu weer even voldoende informatie. Binnenkort meer nieuws over het nieuwe IPC thema.


19 december 2018

En al heel snel weer een kort berichtje, uiteraard met foto’s! We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt, maar ook tijd besteed aan de kerstviering en de kerstversiering in de klas. We hebben met elkaar een kerststal in elkaar gezet:

En vandaag heeft iedereen een mooi kersstuk(je) gemaakt:

We hebben vanochtend samen met groep 4, 5, 6 en 8 een kerstlied opgenomen. We gaan proberen deze op de algemene nieuwspagina te zetten. Lukt dat niet, dan volgt hij op deze plek.

Nog twee dagen naar school en dan gaan we genieten van de feestdagen en de kerstvakantie.

Alvast hele fijne dagen en geniet van de vrije tijd!


13 december 2018

We hebben vorige week een super leuke en gezellige Sinterklaas viering gehad. Wat hadden de kinderen weer mooie surprises en gedichten gemaakt! Een kleine impressie:

  

Sinterklaas kwam natuurlijk ook nog even bij ons op bezoek:

En nu is alle Sinterklaasversiering weer opgeruimd en is de klas al aardig in Kerst-stemming. Nog ruim een week en dan begint de Kerstvakantie al!


Wij zijn gestart met het IPC thema “Het beweegt”, een erg leuk thema waarin we allerlei leuke proefjes en opdrachten uitvoeren.

We hebben proefjes gedaan rondom beweging met name gericht op wind- en zonne-energie.

Tijdens het project kregen we bezoek van de energiebus.

Super leuk en interessant!

We hebben auto’s die zichzelf moesten voortbewegen gemaakt:

En we hebben een citroenbatterij in elkaar gezet.

Afgelopen vrijdag kregen we een rondleiding door het zuiveringsstation De Steeg van Oasen in Langerak. Helaas mochten we daar geen foto’s maken, maar de kinderen kunnen zeker vertellen hoe leuk en interessant dat geweest is.

Kom gerust eens in de klas kijken naar onze leerwand: hij wordt steeds mooier en meer gevuld.

J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders