agenda
  • 22/07/19

    Zomervakantie
groep 8

Welkom op de pagina van groep 8! Het bovenste bericht is het meest recent.

Maandag 1 april: Het was gelukkig geen grap. Vandaag gingen we echt naar De Werf om daar met een graffiti-workshop mee te doen. Om in graffiti-termen te spreken. We begonnen als “toy” en zijn op weg om “King” te worden. Onze “pieces” mochten we mee naar huis nemen.

Donderdag 21 maart: We hebben in het Archeon de werkplaats bezocht waar de bij Zwammerdam gevonden Romeinse schepen in elkaar worden gezet. Naast het kijken en luisteren zijn we ook actief geweest om op Romeinse manier te zagen, boren en timmeren.

Dinsdag 12 maart: We zijn begonnen met een nieuwe unit van IPC, Nederland Waterland. We hebben een brug gebouwd om de rivier over te kunnen steken. Onze brug moest een rijdend speelgoedautootje over een kloof van 20 cm kunnen dragen.

Vrijdag 22 februari: Vandaag kregen we bezoek van een veteraan. Hij vertelde ons over de Tweede Wereldoorlog.

Donderdag 21 februari: We hebben een dag op de TOPmavo les gehad, wiskunde, kunst, Nederlands, muziek en natuur. Het was top!

Donderdag 14 februari: We bezochten vandaag de tentoonstelling Kind onder Vuur van het Rode Kruis over het leven van 30 miljoen (!!) kinderen die leven in oorlogsgebieden. Het was interessant, indrukwekkend, interactief, goed georganiseerd en super begeleid.

Vrijdag 21 december: Deze laatste ochtend speelden we het cadeauspel. Iedereen nam iets mee wat thuis niet meer werd gebruikt. Met de dobbelsteen en opdrachtkaartjes hebben we er een gezellige ochtend van gemaakt.

Deze week hebben we ook hard gewerkt aan onze windmolens. Onze windmolen moest met wind (uit de ventilator) echt zelf kunnen draaien.

Woensdag 19 december: Vorige week hadden we al geoefend met de andere groepen. Wij hebben samen met groep 7 de tweede stem gezongen. Best lastig, maar erg leuk om te doen.

Woensdag 19 december: We hebben kerststukjes gemaakt in de klas.

 

Dinsdag 5 december: We hebben een heerlijke sinterklaasochtend achter de rug. Wat heeft iedereen goed zijn/haar best gedaan. Niet alleen met het knutselen en dichten, maar ook met de “challenge” om niet te verklappen wie je had getrokken. Sint heeft een flitsbezoek aan onze klas gebracht. We hebben een sintselfie gemaakt!

Maandag 3 december: Vandaag geen kring waar iedereen om  de beurt over het weekend vertelt, maar we liepen rond met een briefje waarop drie activiteiten uit ons weekend stonden. We vertelden en ruilden de briefjes, mix en ruil!

Vrijdag 16 november: Energie uit batterijen. We hebben lampjes laten branden. We hebben ook een citroenbatterij gemaakt.

Donderdag 15 november: We zijn vanmorgen heeeel vroeg begonnen. Om 8 uur vertrok de bus naar Langerak. We bezochten daar de waterzuivering. Het was interessant. We speelden een quiz. Op de foto staan de prijswinnaars met een design-bad-eend.

Dinsdag 13 november: We hebben een mestles gehad op kinderboerderij Zegersloot. De geiten, cavia’s, konijnen, pony’s, kippen en het varken hebben weer een schoon hok.

Tara is de winnaar van Tekenen voor Vrede van onze school geworden. Gefeliciteerd Tara!

Donderdag 8 november: We hebben een plattegrond (bovenaanzicht) van onze school gemaakt.

Vrijdag 2 november: We hebben vandaag de moskee bezocht. We kregen een rondleiding van een oud-leerling van onze school, Najim! We hebben veel gezien en geleerd. Wat zijn er veel overeenkomsten tussen de geloven.

Dinsdag 30 oktober: We hebben de theatervoorstelling Falling Dreams bezocht. We hebben onze ogen uitgekeken, acteerwerk, band, zang en veel multimedia. ‘s Middags zijn we, geïnspireerd geraakt, op school in kleine groepjes aan de slag gegaan om foto’s met een illusie te maken.

Vrijdag 19 oktober: In tweetallen hebben we een auto gemaakt die kan bewegen op lucht uit een ballon. In de gang hebben we per auto de afgelegde afstand gemeten. Op het plein hebben we een wedstrijdje gedaan.

 Donderdag 27 september: We hebben het nieuwe IPC thema “Het Beweegt” geopend met het maken van kettingreacties.
Vrijdag 21 september: Groep 8 is vandaag de boer op geweest in Aarlanderveen (De Vooruitgang). We hebben alles geleerd over zuivel en koeien. We hebben koeien laten oversteken naar een ander weiland, schapen gevoerd, gespeeld in de hooiberg, skelter gereden en natuurlijk genoten van een glas melk en een stukje kaas.
Dinsdag 18 september: We zijn klaar voor Prinsjesdag!
Woensdag 12 september: Groep 8 heeft vandaag inhoud uitgerekend. Met Knex hebben we een kubieke meter gemaakt. Hoeveel liters gaan er in een m3?
J.P. Coenlaan 1 B
2404 AL Alphen a/d Rijn
T 0172 - 474 132SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders